Tips voor clubs

Img 2750

Met Steundeclub.nl kan een sportclub samen met haar leden en achterban projecten financieren. Denk daarbij aan het opknappen van de kleedkamers, de aanschaf van een digitaal scorebord of zelfs de aanleg van een kunstgrasveld. Om jullie op weg te helpen bij het starten van een crowdfunding campagne en het werven van bekendheid hiervoor, zijn hier een aantal tips:

Tip 1: Kies projecten die voldoen aan de 3 kenmerken: relevantie, urgentie en emotie
Een crowdfunding campagne heeft de grootste kans om succesvol te worden wanneer deze voldoet aan de genoemde drie kenmerken. Deze drie kenmerken bepalen de mate waarin je achterban bereid is om geld te geven. Wanneer je een project kiest dat urgent en relevant is en waarbij mensen emotioneel betrokken zijn, zorgt dat ervoor dat zij zich zullen inzetten. Heb je inspiratie nodig voor leuke, geschikte projecten? Bekijk dan deze voorbeelden.

Tip 2: Gebruik social media, e-mail en de pers om je projecten onder de aandacht te brengen
Het is erg belangrijk voor het slagen van je projecten dat bij een groot publiek bekend is dat de club daarmee bezig is. Probeer niet met een klein aantal mensen, een commissie of projectgroep alles zelf te doen, maar betrek alle leden, supporters, vrienden en familie. Verspreid de projecten online met behulp van de voorbeeldberichten voor social media, pers en e-mail. Denk er wel aan dat je niet iedereen tegelijk benadert, maar dichtbij de club begint en vervolgens een steeds breder publiek aanspreekt.

Tip 3: Vertel je leden wat de bedoeling is en hoe ze kunnen helpen
Je leden komen niet zomaar in actie voor de projecten van jouw club. Ze zullen eerst willen weten hoe het precies werkt, wat de projecten inhouden en wat ze kunnen doen om bij te dragen. Het werkt vaak goed om je leden op ideeën te brengen bijvoorbeeld met behulp van deze actievoorbeelden. Om ook de jeugdteams te bereiken, kun je natuurlijk trainers vragen samen met hun team een leuke inzamelactie te bedenken. Ook super goed voor de teambuilding om samen in actie te komen voor de club!